Wat zijn de voordelen van geld sparen bij een bank?

passbook

Banken hebben sinds een aantal jaar geleden lang niet meer zo’n positief imago als voorheen. Hoe dit komt? Doordat er in de financiële crisis van een paar jaar geleden het nodige is misgegaan. Hierdoor zijn er heel wat mensen die hun vertrouwen in een bank verloren hebben. Zij gaan bijvoorbeeld liever beleggen met hun spaargeld of ze bewaren het thuis in een kluis. Inmiddels gaat het weer behoorlijk goed met vrijwel alle banken in ons land. Het sparen wordt dus ook weer aantrekkelijk. Bovendien zitten er een aantal voordelen aan geld sparen bij een bank. Wij zetten hieronder een aantal van deze voordelen op een rijtje.

Je hoeft zelf niet op jouw geld te letten

Bewaar jij jouw spaargeld op verschillende plekken in huis? Dan moet je dit constant in de gaten houden. Indien er mensen zijn die het weten te liggen, kan er maar zo wat van verdwijnen. Bovendien kan een inbreker op jouw spaargeld stuiten en dit allemaal meenemen. Dit kan voor de nodige stress zorgen. Indien jij jouw geld onderbrengt bij een bank, is dit niet het geval. Jij hoeft zelf namelijk niet op jouw geld te letten. Dit doet de bank namelijk voor je. Uiteraard ben je wel zelf verantwoordelijk voor datgene wat je uitgeeft, maar voor wat betreft de veiligheid is dit niet het geval.

Je wordt beloondcoins

Veel mensen zien het nut van geld sparen bij een bank niet in. Toch beloont de bank jou voor het sparen van geld bij hen. Dit doen zij middels rente. Een aantal jaren geleden was geld sparen nog lonend, maar inmiddels is dit niet echt het geval meer. De rentes zijn de laatste jaren namelijk enorm gedaald. Hierdoor is het niet heel erg interessant meer om geld op jouw spaarrekening te zetten. Toch krijg je er nog wel iets voor en dat is natuurlijk beter dan niets!

Altijd geld achter de hand in geval van nood

Wanneer jij een bankrekening hebt, heb jij altijd geld achter de hand voor noodsituaties. Denk bijvoorbeeld aan een vervangende auto wanneer deze kapot gaat. Vergeet ook vooral jouw zorg en gezondheid niet. Vaak wordt dit betaald door zorgverzekeringen, maar jij moet eerst jou eigen risico ophoesten. Dit is meestal een aanzienlijk bedrag. Het is dus lekker wanneer jij geld gespaard hebt bij een bank. In geval van nood kun jij dit geld namelijk gebruiken. Hierdoor hoef jij er in jouw dagelijks leven niet of nauwelijks iets voor te laten.